اخیراً فعالين چريکهای فدائی خلق در کشور های مختلف در تداوم جلسات برنامه ریزی شدهی جمعی خود اقدام به برگزاری یک نشست عمومی نمودند. آنچه در زیر میآید گزارشی کوتاه از چگونگی برگزاری این نشست میباشد.
در ابتدا به یاد همه شهدای راه آزادی و سوسياليسم و همه کمونیستهایی که در صفوف چريکهای فدائی خلق جان باختهاند، رفقا بهپاخاسته و يک دقيقه سکوت کردند. سپس مقررات ناظر بر کار جلسات به تصويب جمع رسید و برای اینکه رفقای بیشتری دستاندرکار اداره جلسات باشند پیشنهاد چرخشی شدن مسئول جلسه ارائه و مورد تصویب قرار گرفت. آنگاه رفیقی به عنوان مسئول جلسه برای روز اول انتخاب شد.
به روال نشستهای قبلی در ابتدا ارائه و بررسی گزارش واحدها و فعالين هرکشور در دستور کار نشست قرار گرفت. به این ترتیب همه رفقا با ارائه گزارشات خود، نشست را بهطور عينی در جريان شرایط سیاسی و حد و حدود فعالیتهای نیروهای مخالف جمهوری اسلامی و خودشان در کشوری که در آن فعالیت میکنند، قرار دادند. در نتیجه نشست با آگاهی از کمیت و کیفیت فعالیتهای مبارزاتی در هر کشور ارزیابی دقیقی از اوضاع عمومی فعالیتهای مبارزاتی در کشورهای مختلف به دست آورد تا بر مبنای آن برنامه فعالیتهای مبارزاتی آینده هرچه واقعیتر و بهتر صورت گیرد. در جریان این مباحثات بر فعالیتهای ارزشمند فعالین چریکهای فدائی خلق ایران در سازماندهی و برگزاری حدود ۲۶۰ آکسیون و برنامه مبارزاتی علیه رژیم سرکوبگر جمهوری اسلامی و در دفاع از مبارزات کارگران و زحمتکشان ایران در فاصله بین دو نشست فعالین سازمان در کشورهای مختلف تاکید و بر آن ارج گذارده شد.
همچنین انعکاس فعالیتهای سازمان در داخل کشور و استقبال جوانان از تحلیلها و موضعگیریهای صورت گرفته و راههای گسترش این فعالیتها موضوع بحثهای دیگری در این زمینه بود. نشست وقت مناسبی را برای بررسی و ارائه انتقادات و پیشنهادهای موجود جهت ارتقاء فعالیتهای مبارزاتی در کشورهای مختلف تخصیص داد. به دنبال این امر گزارش کاملی از فعاليتهای مبارزاتی کل تشکيلات چریکهای فدائی خلق در رابطه با حوزههای گوناگون (نظری، عملی، تشکیلاتی و مالی) در اختيار شرکتکنندگان قرار گرفت و حول نقطه نظرات و ملاحظات رفقا در باره این گزارشات بحث و تبادل نظر صورت گرفت. نشست پس از استماع همه گزارشات و قرار گرفتن در جریان مسایل مربوطه و با آگاهی به تواناییها و نقصانهای موجود در فعاليتهای سازمان به بحث و تبادل نظر در مورد ارتقای فعالیتهای سازمان و راههای غلبه بر نقصانها پرداخت. در خاتمه این بخش گزارش مالی مورد بحث قرار گرفت و در این قسمت تاکید شد چون منابع درآمد تشکیلات حق عضویت اعضاء و کمکهای مالی دوستداران سازمان میباشد، ضروری است که رفقا با جدیت بیشتری به جمعآوری کمکهای مالی بپردازند.
پس از پایان این قسمت از کار نشست نوبت به بحثهایی رسید که از قبل برای ارائه در نشست تعیین شده بودند. یکی از این بحثها مربوط به ماهیت حماس و بنیادگرایی اسلامی بود. دلیل انتخاب این موضوع برای بحث در نشست با توجه به این واقعیت بود که در بستر نسلکشی دولت صهیونیستی اسرائیل در غزه شاهد رشد برخی دیدگاههای انحرافی هستیم که به نوعی حماس را بخشی از مقاومت خلق فلسطین و نیرویی در صف خلق معرفی میکنند. در این بحث با تکیه بر واقعیات و اسناد منتشر شده، بر ماهیت ارتجاعی بنیادگرایی اسلامی در کل و حماس به مثابه بخشی از آن تأکید شد و سیاست مبتنی بر هرگونه دفاع از این جریان، تحت هر عنوانی مورد نقد قرار گرفت. یکی دیگر از بحثهای نشست مربوط به مروری بر انقلاب اکتبر و فراز و نشیبهای این رویداد بزرگ تاریخی بود که با استقبال رفقا و شرکت فعال آنان مواجه شد. همچنین بحثی آگاهگرانه در باره دلائل تاریخی ستم بر زن و تکامل خانواده از سوی یکی از رفقای زن مطرح شد که بحثی روشنگرانه بود و باعث بحثهای خلاقی در این زمینه شد. با توجه به حضور نیروهای جوان که به تازگی به صفوف فعالین سازمان پیوستهاند، بحثی هم در باره دوران حضور سازمان در کردستان و اوضاع این منطقه و نوع فعالیتهای پیشمرگان سازمان طرح شد که با استقبال رفقا مواجه گشت و به سوالات آنان در این زمینه پاسخ داده شد.
سرانجام نشست با خواندن سرود انترناسیونال از طرف همه رفقا به پایان خود رسید. مهمترین نکته این جلسات حاکم بودن یک فضای رفیقانه و صمیمی و پر شور مبارزاتی در جمع رفقا بود. یکی دیگر از نکات مثبت این نشست این واقعیت بود که تقریبا هر روز پس از پایان ساعات رسمی برگزاری نشست رفقا به بحثهای آزاد در مورد مسایل مختلف میپرداختند. در همین فواصل رفقایی هم به معرفی برخی از شهدای سازمان و بازگویی برخی خاطرات مربوط به تاریخ سازمان مبادرت کرده و یا پاسخگوی پرسشهای رفقا در زمینههای مختلف بودند.
از همین دسته
گزارش به رفقا!
گزارش سیاسی مرکزیت چریکهای فدائی خلق ایران به نشست وسیع تشکیلاتی
گزارشی از نشستِ وسیعِ تشکیلاتیِ چریکهای فدایی خلق ایران